Zesti Mezedes – Warme voorgerechten

10 Dolmadakia -
Gevulde wijnbladeren met rijst ,gehakt en citroensaus
11 Melitzanes /kolokithia * 6,00
Gebakken aubergine en courgette schijfjes gepaneerd met bloem, geserveerd met tzatziki
12 Manitaria 8,00
Champignons gevuld met garnalen/krab/groente en kaas,gegratineerd         
13 Manitaria à la creme * 7,00
Champignons met roquefort en roomsaus
14 Papoutsakia 7,00
Gevulde aubergines en courgettes met gehakt en bechamelsaus, geserveerd met tomatensaus en geraspte kaas
15 Peperoni * 4,00
Kleine zure groene pepers van de grill met knoflook en azijn    
16 Keftedakia 5,50
Gekruide gehaktballetjes van varkensvlees in tomatensaus
18 Spanakopitakia * 5,50
Kleine rolletjes filodeeg gevuld met spinazie en feta               
19 Bekri meze  (hapje voor de dronkaard) 8,00
Gebakken varkenshaas met uien en paprika in rode pikante saus
20 Zesti pikilia orectikon 19,00
Warme griekse hapjesschotel voor 2 personen
21 Sardientjes 6,00
Voor de echte fijnproevers, geserveerd met knoflooksaus
22 Kalamaria 7,50
Gefrituurde inktvisringen geserveerd met knoflooksaus
23 Garides saganaki 9,00
Gebakken scampi’s in tomatensaus gegratineerd met kaas  
24 Garides tiganaki 9,00
Geflambeerde scampi’s met sambuca en roomsaus uit de pan  
25 Midia tiganaki 7,00
Geflambeerde mosselen met ouzo,groente en knoflook uit de pan
 26 Tigania                                                                                                                      7,00  Gebakken stukjes kip met gemengde paprika in mosterd-witte wijn saus
28 Knoflookbrood * 4,00
31 Tiropitakia * 5,50
Kleine rolletjes filodeeg gevuld met kaas
32 Boujourdi * 7,00
Feta uit de oven met stukjes tomaat, olijven, ui, peperoni, olijfolie en oregano
33 Feta saganaki (schapenkaas) of Manouri (geitenkaas) * 6,50
Gebakken schapenkaas of gebakken geitenkaas (met honing en sesam)
 
36 Piperies gemistes * 6,50
Zoete rode vleespaprika gevuld met tirosalata  
* Vegetarisch